ZWANGERSCHAPSZWEMMEN

Ontspanning en lichaamstraining hand in hand!

De zwangerschap is een periode van genieten en intens beleven.

Maar de zwangerschap verandert ook veel in uw lichaam wat dient opgevangen te worden door een zo gezond mogelijke levensstijl en ontspanning.

Een goede keuze dus om deel te nemen aan het zwangerschap zwemmen waarbij u de mogelijkheid krijgt om op een ontspannende manier uw lichamelijke conditie te onderhouden en waarbij je de ontwikkeling van uw kind bevordert.

Dit alles in een toffe en gezellige groepssfeer waarbij uw zwangerschap en lichamelijke beleving centraal staan

U bent van harte welkom en u kan onmiddellijk starten.  Al geïnteresseerd?

VEEL GESTELDE VRAGEN

Waar gaat het zwangerschapszwemmen door?

In zwembad De Druppelteen te Kapelle-op-den-Bos.

Wanneer gaat het zwangerschapszwemmen door?

Neem hiervoor contact met ons op. We stemmen de dagen en uren af op de deelnemers. Dit kan dus variëren.

Wat kost het mij om deel te nemen?

U betaald enkel de toegang tot het zwembad.  Hiervoor kan je het best een meer beurten kaart aankopen. De sessies zelf worden volledig terugbetaald door uw mutualiteit.

Moet ik kunnen zwemmen

Kunnen zwemmen is zeker geen must. Veel van de oefeningen worden gegeven in ondiep water waar u kan staan dus ook als u niet of niet goed kan zwemmen is deelname geen enkel probleem.

Leer ik zwemmen?

Wij gaan u NIET leren zwemmen maar het bijschaven van uw zwemtechniek zal door de gegeven oefeningen een automatisch gevolg zijn.

Mag ik zwemmen bij bekken en/of rugproblemen?

Ja zeker. Tijdens de lessen zal u gebruik maken van de eigenschappen van het zwembadwater om de druk op uw rug te verlichten. Tevens zullen via specifieke oefeningen uw bekkenbodem en onderrug spieren versterkt worden. Breng ons wel altijd op de hoogte van uw probleem zodat we de oefeningen hierop kunnen aanpassen.

Bereid het zwangerschapszwemmen mij voor op de bevalling?

Zeker weten! U zal via aangepaste oefeningen ademhalingstechnieken leren die u tijdens de bevalling kunnen helpen tijdens de weeën en het persen. Het trainen van de bekkenbodem en rug spieren zal de bevalling vergemakkelijken.

Wil je verder kennismaking?

Neem vrijblijvend contact met me op voor een afspraak bij jou thuis.  Ik neem graag uitgebreid de tijd om elkaar beter te leren kennen!