BORSTVOEDING BEGELEIDING

Moedermelk is goed voor baby én moeder. Verschillende gezondheidsorganisaties bevelen aan dat tot de leeftijd van 6 maanden enkele borstvoeding gegeven wordt en dat daarna de kinderen als bijvoeding nog moedermelk blijven drinken tot en met het 2de levensjaar.

Moedermelk is een uniek en levend product dat volledig is aangepast aan de specifieke behoeften van de baby op elke leeftijd.  Moedermelk bevat veel meer dan enkel voedingsstoffen. Het beschermt de baby tot hij zichzelf kan beschermen.  Het beschermt tegen infectieziekten en verlaagd de kans op o.a. wiegendood tijdens het eerste levensjaar, diabetes, leukemie, astma, overgewicht, allergieën ed…

Ook voor de moeder die borstvoeding geeft, zijn er belangrijke gezondheidsvoordelen alsook praktische voordelen:

  • Beter samentrekken van de baarmoeder na de geboorte
  • Snellere terugkeer naar het gewicht van voor de zwangerschap
  • Verminderd risico op borstkanker, ovariumkanker en osteoporose; deze bescherming neemt toe naarmate de borstvoedingsperiode langer is
  • Moeders met zwangerschapsdiabetes hebben een lager risico om type II diabetes te ontwikkelen
  • Verlaagde insulinebehoefte bij moeders met diabetes
  • Geen werk met klaarmaken en steriliseren van flesjes
  • Minder uitgaven voor de kunstvoeding en minder medische kosten dankzij de gezondheidsvoordelen van borstvoeding.

GezondZwanger ondertekend het belang van borstvoeding maar weet ook dat het niet voor elke moeder evident is om borstvoeding te geven.  Bij sommigen gaat het vanzelf bij anderen zeer moeilijk en hierbij kunnen allerlei kwaaltjes ontstaan zoals pijnlijke tepels, tepelkloven, borstontsteking ed.  

Tijdens de borstvoedingsbegeleiding helpen we u bij het opgang brengen en vooral het in gang houden van de borstvoeding en geven we tips om de vervelende kwaaltjes te voorkomen of te verzorgen.

Wil je verder kennismaking?

Neem vrijblijvend contact met me op voor een afspraak bij jou thuis.  Ik neem graag uitgebreid de tijd om elkaar beter te leren kennen!