POSTNATALE MASSAGE

Postnatale massage kan net zo heilzaam zijn als massage tijdens de zwangerschap. Niet enkel zal het u doen ont stressen van de hectische dagen na de geboorte, het helpt uw lichaam ook te herstellen naar de toestand voor de zwangerschap en versnelt o.a. het genezingsproces na een keizersnede.

Voordelen:

Relaxatie en stress reductie

Massage ontspant spieren, verhoogt de bloedsomloop en verlaagt stresshormonen, waardoor ontspanning en stressverlichting ontstaat. Alle lichaamssystemen waarderen behandeling na negen maanden van verandering en na een fysiek -en mentaal belastende geboorte.

Angst en depressie reageren heel goed op massage therapie. Het is niet zeldzaam als je last hebt van tijdelijke postpartum-blues die verband houden met hormonale veranderingen, nieuwe verantwoordelijkheden en aanpassingsfrustraties. Emotionele ondersteuning en de andere voordelen van massage kunnen tijdens deze overgang helpen.
Postpartumdepressie is een ernstiger, langduriger aandoening. Studies tonen aan dat massage gunstig is voor de behandeling van postpartumdepressie.

Pijnstilling

Na zwangerschap en bevalling is het normaal dat je last kan hebben van resterende lichaamspijnen. Daarnaast kunnen borstvoeding en het vele dragen van uw kindje arm-, schouder- en rugpijn verergeren. Massage is een effectieve holistische benadering die spieren ontspant en pijn verlicht zonder medicatie.

Hormoonregulatie

Massage na de bevalling heef een zeer positieve invloed op de hormoonbalans. De hormoonspiegels van oestrogeen en progesteron zijn erg hoog tijdens de zwangerschap en nemen af na de bevalling. Maar daarnaast stijgen de Prolactine- en oxytocinehormoonspiegels om borstvoeding te vergemakkelijken. Studies tonen aan dat massage het stresshormoon cortisol verlaagt. Bepaalde essentiële oliën kunnen ook hormoon- en stemmingsbalans brengen.

Verminderde zwelling

Uw lichaamsvloeistoffen moeten weer in balans komen na een zwangerschap, waarbij het vochtvolume met ongeveer 50% toenam. Massage bevordert de bloedsomloop en lymfedrainage om de afvoer van overtollig vocht en afvalproducten te vergemakkelijken. Weefselstimulatie helpt uw lichaam om water naar de juiste plaatsen te verplaatsen.

Verbeterde borstvoeding

Borstvoeding is zeer goed voor jouw pasgeborene, maar kan voor sommige moeders ook een hele uitdaging zijn. Massagetherapie ontspant het lichaam, verhoogt de bloedsomloop en verhoogt de melkproductie. Ontspanning in de borstspieren opent de schouders en verbetert de lactatie.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wanneer kan ik starten met postnatale massage?

U kunt postnatale massages krijgen zodra u zich op uw gemak voelt. Wij zullen u comfortabel positioneren als uw buik of borsten pijnlijk zijn. Als u postnatale complicaties heeft, raadpleeg dan eerst uw arts.

Welke behandelingspositie is veilig?

Elke positie is veilig na de bevalling, maar kan worden aangepast voor uw comfort of specifieke behandeling. Sommige moeders verlangen ernaar om weer met hun gezicht naar beneden te kunnen liggen nadat ze bijna negen maanden op hun zij hebben gelegen. Anderen kunnen ongemakkelijk zijn met hun gezicht naar beneden vanwege ongemak in de borsten of de afleiding van lekkende melk. De zijligging kan comfortabel en zeer effectief zijn om specifieke problemen van de schouders, het bekken of de benen te behandelen.

Kan ik douchen na de massage?

Ja dat kan zeker. Er is een regendouche en massage stralen voorzien. Bij mooi weer kan u na de massage voor extra relaxatie gebruik maken van onze jacuzzi.

Mag ik mijn baby meebrengen naar de massage sessies?

Ja zeker, als u dit wenst. De meeste baby’s slapen veel en we zullen onze routine hieraan aanpassen. Een sessie duurt minimaal 1 uur en zeker als u borstvoeding geeft kan het handig zijn om uw kindje mee te nemen. Er even tussen uit zonder je kindje kan echter ook zeer bevorderlijk.

Wanneer kan ik massages volgen?

Neem hiervoor contact met ons op. We stemmen de dagen en uren met u af. Dit kan dus variëren.

Wat kost het mij om deel te nemen?

U betaald 60 euro voor 1 uur massage. Bent u bij ons in prenatale begeleiding geweest dan betaald u slecht de helft van dit bedrag en kan u voor een kleine 30 euro één uur volop genieten.

Wordt postnatale massage terugbetaald?

Nee, jammer genoeg betaald geen enkele mutualiteit deze therapie terug.

Wil je verder kennismaking?

Neem vrijblijvend contact met me op voor een afspraak bij jou thuis.  Ik neem graag uitgebreid de tijd om elkaar beter te leren kennen!